Nove kazne izrekao je talijanski nogometni savez klubovima umiješanima u namještanje utakmica, pa će tako novi prvoligaš Pescara sljedeću sezonu započeti s dva boda minusa, dok je Atalanti izrečena još jedna kazna.


Disciplinska komisija talijanskog nogometnog saveza je na svojoj jučerašnjoj sjednici izrekla čak 72 kazne pojedincima i klubovima, nakon dugotrajne istrage koja je obuhvatila 33 utakmice iz protekle dvije sezone. Većina utakmica odnosi se na utakmice Serie B i talijanskog kupa, dok su ovog puta utakmice Serie A ostale izvan istrage.

Atalanta je sezonu 2011/2012 završila na dvanaestoj poziciji ljestvice Serie A, unatoč tomu što su sezonu započeli sa šest bodova minusa, no taj klub će i sljedeću sezonu početi s minusom, ovog puta od dva boda, a izrečena im je i novčana kazna u iznosu od 25.000 eura.

Sampdoria je, koja je kao i Pescara izborila promociju u Serie A protekle sezone, kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 50.000 eura, jednako kao i Siena.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Novara, koja je protekle sezone ispala iz Serie A, će novu drugoligašku sezonu započeti s četiri boda minusa, te kaznom od 35.000 eura.

Najveće pojedinačne kazne izrečene su Marisu Cassanu iz Piacenze i Alessandru Zamperiniju iz Ravenne, koji su kažnjeni suspenzijom od svih aktivnosti u nogometu u trajanju od četiri godine, kao i bivši profesionalci Luigi Sartor i Nicola Santoni.

Protekle godine su tužitelji iz Cremone otkrili detalje dobro organiziranog sustava namještanja utakmica koji je funkcionirao preko deset godina i protezao se sve do Singapura i Južne Amerike.

Istraga je još uvijek u tijeku i očekuje se kako će u predstojećim mjesecima biti izrečene i nove kazne.