Jednako kao što je to bio slučaj i proteklog ljeta, Marek Hamšik je i u ovom prijelaznom roku predmet brojnih špekulacija oko mogućeg transfera, ali Slovak i ovog ljeta opovrgava svaku mogućnost svog odlaska iz Napolija.


Prošle godine se Hamšika najčešće povezivalo s Milanom, a iako je Napoli značajno oslabljen odlaskom Ezequeila Lavezzija i Paris Saint-Germain ovog ljeta, slovački reprezentativac nema namjeru krenuti njegovim putem, te kaže kako je u Napoliju savršeno sretan.

"Nemam razloga ići iz Napolija. Ovdje se razvija važan projekt i osjećam kako se nalazim u njegovom središtu. Stigao sam ovdje prije pet godina, nakon ulaska kluba u Serie A, a od tada bilježimo samo rast. Sretan sam i zašto bih tražio promjenu? Kako bih više pobjeđivao? To mogu i u Napoliju. Zapravo, nadam se da ćemo ove sezone osvojiti još jedan trofej." rekao je Hamšik za list La Repubblica.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iako Hamšik priznaje kako će se odlazak Lavezzija osjetiti, uvjeren je kako Napoli ima snage nositi se s njegovim odlaskom.

"U napadu je Napoli i dalje jednako konkurentan. Doveli smo sjajnog napadača Gorana Pandeva, a tu su i dva vrlo kvalitetna igrača, Eduardo Vargas i Lorenzo Insigne. Nisam očekivao da će Lorenzo biti tako dobar. On će nam biti veliko pojačanje, iako je Lavezzi bio zvijezda naše momčadi i nedostajat će nam." dodao je Hamšik.