Brazilski reprezentativac Robinho je izjavio kako nema nikakvih planova o eventualnom odlasku iz Milana, te je koncentriran samo na to da se što bolje pripremi za sljedeću sezonu u momčadi trenera Massimiliana Allegrija.


Nakon odlaska velikog broja igrača iz prošlosezonske momčadi Milana govorilo se o tome kako bi klub mogao napustiti i Robinho i vratiti se u svoj nekadašnji klub Santos.

"Moj bivši klub Santos nije napravio ništa kako bi me ratio u Brazil. Međutim, ovo nije ni vrijeme za moj povratak u Santos. Imam još puno toga za dati ovdje u Milanu. Postigao sam 14 golova u mojoj prvoj sezoni ovdje, a godinu kasnije samo šest. Sada sam spreman za novi povratak na dvocifrenu brojku." rekao je Robinho za Il Corriere dello Sport.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Nakon odlaska velikog broja iskusnih igrača i prodaje Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silve Paris Saint-Germainu mnogi Milan više ne vide kao jednog od kandidata za vrh ljestvice, ali Robinho smatra kako će njegova momčad i dalje biti vrlo snažna.

"Momčad će biti drugačija nego prošle sezone, ali ne manje jaka. Ovo je veliki klub i bit ćemo konkurentni. Ima još puno vremena do kraja prijelaznog roka."

S odlaskom Ibrahimovića puno će veća odgovornost u napadu pasti na brazilski dvojac Pato-Robinho, a bivši igrač Reala smatra kako će se njegov mladi sunarodnjak moći nositi s time.

"Mislim da on zaslužuje biti glavni igrač. On ima priliku odraditi dobar posao sada na Olimpijskim igrama. Vjerujem da će postići puno golova jer je on sjajan napadač. Pato je snažan mlad, brz i imat će sjajnu karijeru." dodao je Robinho.