Trener Juventusa Antonio Conte, čija je žalba na desetomjesečnu suspenziju zbog navnodnog prešućivanja saznanja o namještanju dvije utakmice jučer odbijena, tvrdi kako je nevin, te kako je cijeli slučaj prava sramota.


Conte je odveo Juventus do titule prvaka Italije bez izgubljene utakmice u svojoj prvoj sezoni na klupi tog kluba, ali njegova je reputacija značajno uzdrmana nakon što je proglašen krivim za slučaj koji se dogodio dok je bio trener Siene.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Juventus, koji je u međuvremenu za vođenje utakmica zadužio Massima Carreru, nastavit će s ulaganjem žalbe pred arbitražnim sudom talijanskog nogometnog saveza, te i dalje ne razmišlja o promjeni trenera.

"Ja sam nevin. Ovo je sramota, sramota. Mogu to sada reći, jer sam s njima iz nogometnog saveza završio, iako slijedi još jedna žalba. Uvijek sam poštovao zakone i na terenu i izvan njega i u ovom slučaju sam se ponašao korektno. Ono jučer je bio šlag na tortu. To je bilo nešto ozbiljno, nešto što nikad nisam vidio. To je apsurdno. Sve to što mi se dogodilo je apsurdno. Ja se nikad u život nisam kladio." rekao je Conte novinarima.