Nekadašnji nogometaš Milana Ruud Gullit smatra kako ljudi ne bi trebali puno očekivati od momčadi tog kluba ove sezone, jer im treba vremena za napredak nakon potpune rekonstrukcije momčadi.


Milan je ovog ljeta ostao bez ključnih igrača, poput Zlatana Ibrahimovića, Thiaga Silve i Clarencea Seedorfa, a Gullit, koji je igrao za Milan od 1987. do 1993. godine, te u sezoni 1994./95., kaže kako je teško predvidjeti kako će se nositi sa svim promjenama u momčadi.

"Jako je teško reći koliko daleko Milan može otići u Ligi prvaka. Mislim da je teško bilo što predvidjeti o tome, jer je ovo jako mlada momčad. Već su izgubili prvu domaću ligašku utakmicu, tako da im treba vremena. Samo im dajte vremena." rekao je Gullit.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bivši nizozemski reprezentativac je upitan i da li bi sjajna momčad Milana iz njegove generacije bila sposobna pobijediti Barcelonu s Lionelom Messijem, ali on je diplomatski izbjegao odgovor na to pitanje.

"Ne znam, to su vrlo različita razdoblja. Nekad ako uspoređujem današnji nogomet s onim iz mog vremena, sada se igra puno brže. Mislim da se to ne može uspoređivati. Volio bih, ali nemoguće je uspoređivati. Mi smo imali sjajno razdoblje, uživali smo u tome. Još uvijek imamo rekord od dvije uzastopne titule Lige prvaka, tako da sam jako sretan zbog toga." dodao je Gullit.