Trener ruskog prvaka Zenit St. Petersburga Luciano Spalletti kaže kako ga je Milan, klub s kojim će ove sezone odmjeriti snage u skupini Lige prvaka, prije dvije godine želio dovesti za trenera.


Bivši trener Rome, koji je već tri godine na klupi ruskog kluba, kaže kako mu je dopredsjednik Milana Adriano Galliani tada poslao ponudu, da bi je povukao samo dva dana kasnije.

Spalletti kaže kako su mu Rossoneri prišli u ljeto 2010. godine, prije nego što su doveli sadašnjeg trenera Massimiliana Allegrija.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Istina je da me je Galliani kontaktirao u prošlosti. Pitao me je jesam li raspoloživ i otvoren za ideju da postanem trener Milana. Međutim, par dana kasnije me je ponovno nazvao i rekao mi da zaboravim naš prethodni razgovor. Meni to nije bio problem, sretan sam raditi kao trener tamo gdje me ljudi žele." kaže Spalletti.

Milan, Anderlecht i Malaga će biti suparnici Zenitu u skupini C Lige prvaka, a Spalletti skupinu vidi kao vrlo otvorenu i neizvjesnu.

"Očekujem izjednačenu skupinu, što dodatno komplicira stvari. U vremenu koje sam proveo u Rusiji napravili smo maksimum koji smo mogli i uspjeli smo osvojiti neke trofeje. U Ligi prvaka ćemo morati raditi još napornije. Zbog toga smo doveli Hulka i Axela Witsela, jer su oni važna pojačanja postojećoj momčadi." dodao je Spalletti.