Predsjednik minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je talijanskim klubovima i Serie A ponudio bundesligaški recept za uspjeh, rekavši kako je nedostatak infrastrukture ono što je rezultiralo time da talijanski klubovi moraju prodavati svoje najveće zvijezde kako bi preživjeli.


Posebno je to bilo vidljivo ovog ljeta, kad je Milan prodao Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silvu francuskom prvoligašu Paris Saint-Germainu, ne dovevši nakon toga adekvatne zamjene za njih.

"Talijanski nogomet je u problemima, ali siguran sam da će se oni uspjeti izvući iz te krize. Njemački stadioni su uvijek puni jer smo implementirali socijalnu politiku koja omogućava da naše ulaznice budu dostupne i siromašnima, pa ulaznice za utakmice Bayerna možete kupiti po cijeni već od sedam eura."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Međunarodni uspjeh Allianz Arene sugerira da talijanske gradske vlasti moraju shvatiti važnost modernih stadiona za javni nogomet. Iako sam čitao kako se kritiziraju momčadi Intera i Milana, vjerujem da su oni na pravom putu kako bi izbalansirali plaće igrača i ponudili mladim igračima priliku." rekao je Rummenigge.

Zbog previsokih cijena ulaznica, koje su dovele do sukoba između kluba i navijača, Juventus je u Ligi prvaka protiv Shakhtara igrao pred polupraznim tribinama, dok sukob između milanskih klubova i njihovih navijača zbog previsokih cijena ulaznica traje već godinama.