Trener Intera Andrea Stramaccioni je nakon jučerašnje pobjede u derbiju talijanskog prvenstva kod Juventusa kritizirao svoje protivnike zbog nedostatka poštovanja prema njemu.


Iako su već u prvoj minuti došli u zaostatak nakon gola Artura Vidala, nogometaši Intera su s dva gola Diega Milita i jednim Rodriga Palacia ipak uspjeli iznenaditi Juventus, čiji je niz od 49 utakmica bez poraza u Serie A tako ipak došao do kraja.

Govoreći novinarima nakon pobjede, Stramaccioni je rekao kako smatra da je zaslužio puno veće poštovanje nego što su prema njemu pokazali iz Juventusa.

"Pokušao sam pripremiti momčad na najbolji mogući način, a nije bilo lijepo čuti sarkastične izjave iz Juventusa prije utakmice na račun Interove taktike. Možda je nakon posljednjeg sučevog zvižduke Beppe Marotta drugačije razmišljao. Ja samo tražim poštovanje. Sarkastično su prije utakmice izjavljivali kako sam ja 'taktički bezbrižan', ali mi se za svaku utakmicu detaljno pripremamo na treninzima." rekao je Stramaccioni.

Nakon puno špekulacija prije utakmice, 36-godišnji trener se odlučio za ofanzivnu 3-4-3 formaciju, a on smatra kako je krajnji rezultat pokazao da je to bio pravi izbor.

"Znao sam cijelo vrijeme da ćemo igrati u 3-4-3 formaciji. Inter je natjerao Juventus, koji je dominirao talijanskim nogometom posljednje dvije godine, u prave probleme. Pobijedili smo neovisno o incidentima, o kojima sam obećao da neću pričati, tako da mislim da zalsužujemo određeni respekt." referirao se Stramaccioni i na sudačke pogreške koje su Juventusu omogućile gol iz zaleđa već u prvoj minuti.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Inter sada, nakon ove pobjede, ima samo bod zaostatka za vodećim Juventusom, a Stramaccioni je uvjeren kako je njegova momčad ovom pobjedom poslala jasnu pobjedu ostatku momčadi u Serie A.

"Ovaj rezultat će poslati jasan signal, jer smo došli ovdje na stadionu Juventusa na susret protiv momčadi neporažene u 49 utakmica i napali ih s tri napadača. Iz Juventusa su stalno govorili kako žele pričati samo o onome što se događa na terenu, na terenu, na terenu - pa, Inter ih je pobijedio na terenu. Inter je u uzlaznoj putanji i to je najvažnije." nastavio je Stramaccioni.

Pomoćni trener Juventusa Angelo Alessio kaže kako je on ponosan na svoju momčad, te vjeruje kako im neće biti problem vratiti se na pravi put.

"Nažalost, doživjeli smo poraz nakon 49 utakmica, ali Inter je svoje šanse iskoristio, a mi svoje nismo. Činjenica da se to dogodilo protiv Intera neće ostaviti nikakve ožiljke na momčad, jer smo igrali dobro i stvorili nekoliko prilika za udvostručavanje vodstva u prvom poluvremenu. Malo smo se mučili nakon penala za Inter, ali ja sam ipak ponosan na ove igrače koji su bili neporaženi 49 utakmica i šteta je da su izgubili ovu utamicu. Sada moramo gledati naprijed. Moram se zahvaliti našim navijačima što su na kraju utakmice zapljeskali igračima i siguran sam kako ovaj poraz neće ostaviti nikakve tragove na psihi igrača." rekao je Alessio.