Sportski direktor Marco Branca je potvrdio kako je taj klub ponudio nizozemskom reprezentativcu ugovor pod izmijenjenim uvjetima, a sve dok ne pristane na njegovo potpisivanje neće konkurirati za prvu momčad.


Inter je Sneijderu ponudio produljenje suradnje, ali uz značajno smanjenje plaće, koja sada iznosi preko šest milijuna eura godišnje.

"Dat ćemo njemu i njegovim zastupnicima vremena da razmisle o našem prijedlogu. Wesley je dio Interove povijesti, ali uprava kluba i trener su se složili da igrač neće biti u konkurenciji za igru dok se ova situacija ne riješi." rekao je Branca.

U Interu su uvjereni kako željene rezultate mogu ostvarivati i bez Sneijdera, te su ga spremni prodati već u siječnju ukoliko on ne pristane na smanjenje plaće, iako Branca tvrdi kako su odnosi između kluba i igrača i dalje dobri.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Situacija oko Wesa, koji je dio povijesti kluba i igrač o kojemu puno brinemo, je takva da već neko vrijeme razgovaramo o mogućim - i za nas neophodnim - izmjenama u njegovom ugovoru. Složili smo se kako on neće igrati dok se to ne riješi, a to daje treneru mogućnost da daje više prilika za igru drugim igračima. Ja sam već dugo u ovom poslu i jako poštujem posao koji drugi rade, ali i drugi moraju poštovati posao koji mi radimo. Mi smo strpljivi upravo zbog toga što s Wesleyem imamo dobar odnos, a siguran sam da je tako i s njegove strane." dodao je Branca

Branca je rekao i kako Inter u siječanjskom prijelaznom roku neće kupovati nove igrače.

"Mislim da će situacija biti drugačija nego bilo koje druge godine. Prošlog siječnja smo doveli trojicu igrača zbog potreba koje su se ukazale uglavnom zbog ozljeda. Godinu dana prije toga smo doveli Pandeva bez odštete. Ove godine imamo veliko povjerenje u one igrače koje već imamo i kako stvari stoje s trenutnom financijskom situacijom, i generalno gledajući i u našem specifičnom slučaju, nemamo mogućnosti financirati bilo kakve transfere." zaključio je Branca.