Predsjednik milanskog Intera Massimo Moratti je odbacio optužbe kako njegov klub ucjenjuje nizozemskog reprezentativca Wesleya Sneijdera kako bi ga natjerali da pristane na potpisivanje novog ugovora koji bi mu donosio manja godišnja primanja.


Sportski direktor Intera Marco Branca je protekli tjedan nepažljivo izjavio kako Sneijder neće igrati dok ne produlji ugovor, koji mu trenutno vrijedi do 2015. godine, te usput prihvati smanjenje plaće. Trener Andrea Stramaccioni je naknadno pokušao popraviti situaciju rekavši kako je izostavljanje Sneijdera iz momčadi odluka isključivo taktičke prirode, ali to se nije previše dojmilo čelne ljude FIFPro-a, svjetske udruge profesionalnih nogometaša, koji su izdali priopćenje u kojem poivaju na dijalog između FIFA-e, UEFA-e i Europske komisije kako bi podijelili svoju zabrinutost zbog ucjenjivačkog ponašanja klubova.

Moratti je za službenu stranicu Intera tim povodom izjavio: "Što se kluba tiče, mi smo potpuno otvoreni prema igraču, nema nikakve ucjene. Ako je ugovor važeći, jasno je kako se od osobe može tražiti da se taj ugovor na neki način unaprijedi. To je mijenja činjenicu da on u ovom trenutku ne igra iz tehničkih razloga. Jasno je da nitko ne želi umanjiti nečiju vrijednost. Mi u klubu smo mirni, nismo nikoga prisilili ni na što. Njegov ugovor je važeći, nitko ga ni na što ne prisiljava, Sneijder je slobodan čovjek."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Nizozemac nije igrao još od rujna, a Moratti nije želio reći hoće li se možda vratiti na teren u utakmici protiv Palerma sljedećeg vikenda: "To je u potpunosti odluka trenera, da li on misli da je fizički i psihički spreman za igru."

U izjavi FIFPro-a, koja je izazvala reakciju Morattija, između ostalog stoji: "FIFPro želi dati do znanja kako je sve veći broj igrača pod pritiskom kako bi produljio ugovor. To nije neka nova pojava. Klub tjera igrača kojemu istječe ugovor da potpiše novi. Ako igrač to odbije, klub ga pošalje na klupu za pričuve ili na tribine. Taj profesionalni nogometaš više nema priliku igrati. Tek kad potpiše novi ugovor može nastaviti s igrom."