Posljednjih dana pojavile su se vijesti kako bi talijanski prvoligaš Milan u svoje redove mogao dovesti bivšeg napadača Chelsea Didiera Drogbu, a takvu mogućnost čelnicima ovog kluba preporučio je i bivši talijanski izbornik Marcelo Lippi, sada trener kineskog prvoligaša Guangzhou Evergrande.


Lippi smatra kako bi snažni reprezentativac Obale Bjelokosti bio pravo pojačanje za momčad trenera Massimiliana Allegrija, te bi činio odličan tandem s mladim talijanskim reprezentativcem Stephanom El Shaarawyem, trenutno vodećim strijelcem Serie A.

"Drogba je još uvijek zvijer, igrač koji stvara razliku na terenu. U Kini je postigao osam golova u jedanaest utakmica. Ako je istina da Alexandre Pato i Robinho odlaze, rekao bih da bi Drogba bio dobro pojačanje za Milan. Drogba bi bio neprocjenjivo pojačanje i za prvenstvo i za Ligu prvaka. On kao sidraš, Pazzini iza njega i El Shaarawy na lijevoj strani." rekao je Lippi za Gazzettu dello Sport.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Lippi ipak dodaje kako Drogba trenutno u svom klubu Shanghai Shenhua zarađuje ogroman novac, te bi u slučaju dolaska u Milan morao prihvatiti značajno manju plaću.

"Nakon što je praktički sam donio Chelseau Ligu prvaka, odlučio je prihvatiti financijski povoljnu ponudu koju je dobio iz Kine. Bio je to izbor diktiran financijskim razlozima. On je vjerojatno očekivao nešto više od ove avanture gledano sa sportske strane, jer je njegova momčad završila tek na dvanaestom mjestu u ligi. Ali, da li vi mislite da bi Drogba pristao prepoloviti svoju plaću kako bi došao u Italiju? Pa, ja sumnjam u to." dodao je Lippi.