Optimizam je uvijek bio zaštitni znak Silvia Berlusconija, pa je tako i na kraju ove godine poručio navijačima Milana kako će njihova momčad ponovno biti ona pobjednička, koja igra važnu ulogu u talijanskom i europskom nogometu.


Naravno, dodao je kako će na to morati pričekati barem još tri sezone, ali - bolje ikad nego nikad. Rossoneri su trenutno na sedmom mjestu Serie A i navijači nikad nisu imali manje optimizma pred nastavak sezone, budući da će i u Ligi prvaka teško dalje od osmine finala, gdje ih čeka jedan od glavnih kandidata za osvajanje tog trofeja, Barcelona.

Govoreći za radio Lombardia Berlusconi je rekao: "Pato i Robinho? Nadam se da ćemo morati prodati samo jednog od njih. Ne sviđa mi se činjenica da ijedan od njih mora otići, a posebno sam tužan zbog Pata, jer je on bio glavna uzdanica za budućnost Milana dok nisu počeli njegovi problemi s ozljedama. Imali smo ponuda od bogatih klubova, financiranih bogatim Arapima i Rusima, koji su bili za njega spremni platiti i 40 milijuna eura. Ali, uvjeren sam da ćemo morati prodati samo jednog od te dvojice igrača."

"Sada moramo početi proces rekonstrukcije i vjerujem da on neće trajati kraće od tri sezone. Na taj način ćemo moći imati momčad sastavljenu od istinskih šampiona i ponovno zauzeti svoje mjesto među vodećim klubovima, s obzirom da će momčad ostati dugo na okupu. Uživali smo u 26-27 godina uspjeha, ali uspjeh ne može trajati vječno. Sada je veliki broj igrača koji su nas doveli na vrh nogometa otišao iz kluba zbog godina, ali vjerujem da ćemo nastaviti osvajati trofeje, iako moj plan ne predviđa trenutačni izlazak iz ove situacije. Ali držat ćemo se svoje misije da postanemo važan faktor u talijanskom i europskom nogometu. U svakom slučaju, moramo proći razdoblje rekonstrukcije."

"Trenutno pratimo oko stotinu igrača starosti između 18 i 20 godina i već smo primijetili neke za koje se nadamo da ćemo ih moći dovesti u Milan. Ali, za sada, uživajmo u onima koje već imamo u klubu. El Shaarawy je svjetski talent, De Sciglio je izvrstan, De Jong je igrač od kojeg puno očekujemo. Ali, njima trojici ćemo priključiti i ostale koje uspijemo dovesti. Naši skauti su svoju pozornost usmjerili s onih takozvanih 'top igrača' i koncentrirani su na pronalaženje 'top mladih igrača'." zaključio je Berlusconi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U razgovoru koji je objavljen u današnjem izdanju Gazzette dello Sport, optimističan je glede budućnosti bio i trener Milana, Massimiliano Allegri, koji je rekao: "Jednako sam sretan danas kao i onda kad sam imao momčad koja je osvajala trofeje. Sretan sam s trenutnim brojem osvojenih bodova, iako smo lako mogli osvojiti još nekoliko. I sretan sam načinom na koji se moji mladi i ne tako mladi igrači razvijaju: Bonera, Constant, Montolivo. Put koji je predsjednik izabrao je pravi: nijedan klub u Italiji si ne može dopustiti plaćanje igrača koji zahtijevaju plaću od 6-7 milijuna eura po sezoni. Nitko tko želi ostati unutar granica financijskog fair-playa."

"Bit će klubova u Italji koji će godinu završiti s minusom na računu, ali mi u Milanu smo sretni s filozofijom koju smo odabrali. Ovdje imamo najbolje talijanske mlade igrače, El Shaarawya i De Sciglia, a imamo i dobru osnovu za razvoj ostalih. Ali treba nam vremena. Ja imam ugovor do 2014. godine. Dobro je biti trener Milana i bio bih sretan kad bih ostao ovdje i duže. Ideja da se ponovno za dvije ili tri godine borimo za vrh je uzbudljiva."

"Pokloni od Berlusconija? Pričekajmo da vidimo što će se dogoditi u Brazilu. Pato ima potencijal postati najbolji nogometaš u Europi, ali razumijem da mora pronaći mir i koncentraciju nakon velikog broja ozljeda. A Robinho je igrač koji zaslužuje igrati u nogometnoj eliti." dodao je Allegri.