Trener Milana Massimiliano Allegri je nakon jučerašnje pobjede na gostovanju kod Chieva rezultatom 1:0 posebno pohvalio Maria Balotellija, te istaknuo važnost njegovog doprinosa momčadi nakon dolaska iz Manchester Citya u siječanjskom prijelaznom roku.


Vratar Chieva Christian Puggioni je jučer uspio tek odbiti loptu nakon slobodnog udarca 22-godišnjeg talijanskog reprezentativca pred natrčalog Ricarda Montoliva, koji je zabio jedini gol na utakmici, čime je Milan upisao svoju četvrtu uzastopnu pobjedu i ostao u utrci za drugo mjesto.

"Mislim da Balotelli igra jako dobro. Na sreću, uspjeli smo ga dovesti u siječnju. Nemamo nijednog drugog igrača u momčadi koji izvodi slobodne udarce tako opasno kao on. On je od iznimnog značaja za nas. Također, ponašao se jako dobro u ovoj utakmici. Primio je puno udaraca i mogao je zaraditi žuti karton, ali nije riskirao. Sigurno je kako se on razvio u igrača koji se osjeća odgovornim i za suigrače, sa željom da konstantno daje sve veći doprinos momčadi." rekao je Allegri.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Balotellijev dolazak u Milan je koincidirao s izostankom golova Stephana El Shaarawya, no Allegri je javno mladom napadaču poručio da se ne smije početi opterećivati time.

"On mora ostati miran. Nije uvijek moguće postići gol u svakoj utakmici. Ono što je važno jeste da momčad pobjeđuje. On se značajno popravio u drugom poluvremenu ove utakmice, nakon lošeg nastupa u prvom poluvremenu." dodao je Allegri.

El Shaarawy je ove sezone u domaćem prvenstvu postigao šesnaest golova, ali u posljednjih trinaest ligaških utakmica postigao je samo dva gola.