Kapetan Rome Francesco Totti je najavio kako će i u sljedeće dvije ili tri godine predvoditi svoju momčad na terenu, budući da nema planova za odlazak u igračku mirovinu po završetku ove ili sljedeće sezone.


Tridesetšestogodišnji nogometaš, koji je svoj debi u dresu Rome upisao prije punih dvadeset godina, iza sebe ima uspješnu karijeru, u kojoj je osvojio i naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom Italije 2006. godine, a vodeći je po broju odigranih utakmica i postignutih golova za klub iz glavnog grada.

S 227 do sada postignutih golova u Serie A, Totti je odlučan u namjeri da prije nego što objesi kopačke o klin sruši rekord od 274 gola, koji je postavio Silvio Piola.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Gledao sam neke snimke Piole, mora da je bio sjajan. On je odlično savladavao braniče u svoje vrijeme, ali sad je još teže igrati. Igrat ću još dvije ili tri sezone. Da sam od početka karijere igrao kao napadač, do sada bih imao preko 300 postignutih golova." rekao je Totti za Gazzettu dello Sport.

Ove sezone Totti je u trideset odigranih utakmica postigao dvanaest golova, a suigračima je namjestio njih još jedanaest.