Nakon što je odigrana posljednja utakmica talijanske Serie A, u kojoj je njegova momčad poražena na gostovanju kod Rome rezultatom 2:1, Walter Mazzarri je objavio kako odlazi s klupe Napolija.


51-godišnji talijanski trener je naglasio kako je igračima potrebna 'neka nova stimulacija', dodavši kako je odluku o odlasku donio prije nekog vremena.

Nakon što je sjeo na klupu Napolija u listopadu 2009. godine, Mazzarri je donio Napoliju prvi trofej u više od deset godina kad su 2012. godine osvojili talijanski kup, a po prvi put su zaigrali i u Ligi prvaka od njenog osnivanja. Međutim, nakon što je ove sezone još jednom uveo Napoli u Ligu prvaka osvojivši drugo mjesto u Serie A, Mazzarri kaže kako ne može ništa više od toga izvući iz momčadi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Doveo sam Napoli onoliko daleko koliko sam mogao. Uložio sam sve što sam mogao u momčad i mislim da sam svoj mandat ispunio na pravi način. Želim se zahvaliti predsjedniku De Laurentisu i sportskom direktoru Bigonu, koji su me pokušali natjerati da se predomislim, ali mislim da je vrijeme za odlazak i nekoliko mjeseci odmora, ili čak za novi izazov, ovisi o ponudama. Napoli je pravo blago i čvrst klub koji je na vrlo zdravim temeljima i mislim da imaju svijetlu budućnost." rekao je Mazzarri.

Mazzarri je svoju odluku o odlasku iz kluba igračima priopćio prije sinoćnjeg poraza od Rome.

"Napoli je divno mjesto za rad, ali ja odlazim nakon četiri godine, jer igračima treba neka nova stimulacija. Razgovarao sam s momcima u svlačionici, kao i s predsjednikom. Bio sam emocionalan i sve ih zagrlio. Zahvaljujem se navijačima... i svima onima koji su mi bili bliski u ove četiri predivne godine. Odluku sam donio prije nekog vremena, ali želio sam da igrači do kraja budu u mogućnosti davati sve od sebe, što su oni i učinili." dodao je Mazzarri.