Predsjednik talijanskog prvoligaša Napolija Auerlio De Laurentiis je potvrdio kako je engleski premierligaš Chesea pokazao interes za napadača njegove momčadi Edinsona Cavanija, te uskoro očekuje i službenu ponudu za njega.


Novi trener Napolija Rafael Benitez bi dvadesetšestogodišnjeg Urugvajca volio imati u momčadi sljedeće sezone, ali s obzirom na to da su za igrača koji je prošle sezone postigao 29 golova zainteresirani brojni bogati klubovi, to se čini malo izglednom opcijom.

"Postoji interes Chelsea za Cavanija, oni će me nazvati u sljedećih nekoliko sati. Ako Cavani bude prodan, reinvestirat ću sva 63 milijuna, kolika je njegova odštetna klauzula. Bit ću presretan ako ostane, ali ako ode dovest ćemo odgovarajuće zamjene." rekao je De Laurentis za radio postaju Marte.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Cavani nije jedini igrač Napolija za kojeg se spominje mogućnost odlaska, a nakon što je Hugo Campanaro već preselio u Inter, kolumbijski reprezentativac Juan Zuniga je sljedeća meta drugih klubova iz Serie A. Iako u slučaju Campagnara nije mogao napraviti ništa, De Laurentis je uvjeren kako će Zuniga ostati u Napoliju.

"Zuniga će ostati u Napoliju. Neću ga prodati, ni za 25 milijuna eura. U ovom trenutku naš prioritet je pojačati obranu, s obzirom na odlazak Huga Campagnara i promjenu sustava igre. Benitezova formacija će zahtijevati i još jednog veznog igrača, tako da tražimo igrača koji može biti značajan u veznom redu. Također nam je potreban još jedan napadač koji će igrati na desnoj strani. Na toj poziciji smo u završnim pregovorima oko jednog igrača, ali ne mogu reći ništa više od toga kako cijena ne bi porasla. Također razmišljamo i o dovođenju vratara, ali ne kako bismo zamijenili Morgana De Sanctisa. U razgovorima smo s jednim mladim vratarom koji bi bio naš drugi izbor." dodao je De Laurentis.