Koordinator talijanskog nogometnog saveza za mlađe kategorije Arrigo Sacchi je pozvao talijanske prvoligaške klubove da pokažu više povjerenja u mlade domaće igrače i ne dopuste da njihov talent ostane nedorečen.


Iako je zadovoljan činjenicom da su Azzurrini izborili plasman u finale U21 Europskog prvenstva ovog mjeseca, bivši trener Milana i talijanski izbornik želi vidjeti više vjere u domaće mladiće.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Klubovi ne bi trebali braniti igračima nastupe u reprezentativnim selekcijama, a onda ih u nedjelju poslijepodne ostavljati na klupi. Da budem iskren, nisam previše optimističan što se tiče napretka nogometa, jer naši klubovi ne dozvoljavaju mladim igračima da igraju."

"Klubovi u Serie A se ne oslanjaju na mlade igrače kao što to čine oni u Španjolskoj ili Nizozemskoj, a te nacije zahvaljujući tome ostvaruju velike uspjehe. Nama ne nedostaje talentiranih igrača. Lorenzo Insigne, Manolo Gabbiadini, Marco Verratti, Ciro Immobile i Mattia Destro su igrači koji mogu igrati dobro u najjačoj ligi."

"Ali, Španjolska je ispred nas, jer oni počinju ranije igrati u klubovima i nemaju taj mentalitet koji mi imamo." rekao je Sacchi za Il Giornale.