Kapetan talijanskog prvoligaša Lazija Stefano Mauri suspendiran je na razdoblje od šest mjeseci zbog svoje uloge u namještanju rezultata u utakmici između Leccea i Lazia odigranoj u svibnju 2011. godine.


Mauri je bio jedan od osmorice igrača optuženih za sudjelovanje u namještanju rezultata utakmica Lecce - Lazio i Lazio - Genoa, odigranih istog mjeseca, ali je proglašen krivim samo za to što nije prijavio namještaljku utakmice protiv Leccea, dok je za ostale točke optužnice, u kojoj je tužitelj Stefano Palazzi za njega tražio četverogodišnju suspenziju, proglašen nedužnim.

Palazzi je također tražio da se Laziju oduzme šest bodova, te po tri boda Lecceu i Genoi, ali nogometni savez je to odbacio i kaznio rimski klub novčanom kaznom u iznosu od 40.000 eura, Lecce s 20.000 eura, dok je Genoa oslobođena optužbi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Alessandro Zamperini, koji je zbog drugog slučaja kažnjen suspenzijom u trajanju od pet godina, dobio je dvije dodatne godine suspenzije. Stefano Ferrario je dobio šestomjesečnu suspenziju, Mario Cassano je suspendiran na četiri mjeseca, dok je Carlo Gervasioni dobio dvomjesečnu suspenziju.

Omar Milanetto, Massimiliano Benassi i Antonio Rosati su oslobođeni krivnje.