Predsjednk i većinski vlasnik milanskog Intera Massimo Moratti je potvrdio kako je spreman prodati svoj udio u klubu indonezijskom bogatašu Ericku Thohiru, s kojim je već neko vrijeme u pregovorima.


Bivši predsjednik Intera Ernesto Pellegrini je prije nekoliko dana izjavio kako smatra da Moratti ne bi smio prodati klub, ali Moratti, koji je na čelu kluba od 1995. godine, smatra da je sada pravi trenutak za promjenu.


"Nostalgija je po definiciji gledanje unatrag, a ja sam odlučio gledati u budućnost." rekao je Moratti za La Gazzettu dello Sport.

"Ljudi stalno govore o dugovima, ali to je pogrešna perspektiva. Inter ima slične dugove kao i ostali veliki klubovi i ja nisam zabrinut zbog toga, jer ih mogu s lakoćom i sam pokriti. Pravi problem su prihodi. To su resursi koji su potrebni za razvoj. Ja sam zabrinut za budućnost kluba. Uz sve to, potrebno je napraviti i ekspanziju brenda na međunarodno tržište."

"Godinama je talijanski nogomet - a ja smatram da mi pripada dio zasluga za to - je pobjeđivao na terenu u Europi, ali je gubio bitku na financijskom planu. Inter vrijedi puno više nego što to trenutni prihodi pokazuju i mora iskoristiti svoj brend širenjem u inozemstvo ako želi imati budućnost u skladu sa svojom tradicijom."

"Vjerujte mi, ja radim u interesu navijača. Inter će biti vođen na moderan i internacionalan način. Ako bude potrebno, ja ću ostati u klubu i dati svoj doprinos, ali molim vas da me ne pretvarate u mit. Kad predsjednici postanu simboli klubova, to u nekom trenutku može postati zapreka razvoju." dodao je Moratti.