Vezni nogometaš talijanskog prvoligaša Napolija Marek Hamšik izrazio je svoje zadovoljstvo i ambicije nakon što je potpisao novi ugovor, rekavši kako bi predstojeća sezona mogla biti ona u kojoj će njegov klub konačno osvojiti Scudetto.


Slovački reprezentativac je protekle večeri i službeno stavio potpis na novi ugovor, koji vrijedi do lipnja 2018. godine, a nakon toga je izjavio: "Napoli je moj dom. Sretan sam zbog produljenja ugovora, jer želim ostati ovdje i ostvariti velike rezultate s ovom momčadi. Rafa Benitez je pravi trener za nas i mislim da će nam doista pomoći da napredujemo. Čeka nas intenzivna sezona."

Hamšik i suigrači su jučer slavili protiv Benfice u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu San Paolo.

"Navijači od nas traže titulu? ne možemo ništa obećati, ali nadamo se kako ovo može biti prava godina u kojoj će Napoli osvojiti Scudetto. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo taj povijesni cilj." dodao je Hamšik.


Svoj prvi gol u novom klubu protiv Benfice je postigao argentinski reprezentativac Gonzalo Higuain, o kojemu je Rafael Benitez izjavio: "Bilo je važno i za nas i za njega i za navijače da bide njegovu kvalitetu, iako je tek 60% spreman."

"Bilo je puno pozitivnih stvari ovog dana, a Hamšikovo produljenje ugovora do 2018. godine je dobra za klub, za navijače i za sve nas. Napravili smo puno  dobrih stvari u utakmici protiv Benfice, iako još ima toga što trebamo popraviti kako bismo dosegli pravu razinu. Na kraju krajeva, imamo još petnaest dana do početka sezone."

"Istina je da smo ponovno primili gol nakon prekida, ali moramo samo raditi na tome, a normalno je da se takve stvari događaju kad mijenjate tako puno igrača. Moramo samo nastaviti raditi. Navijači su bili spektakularni i uz njihovu pomoć možemo napraviti dobar posao. Razgledao sam grad i vidio puno predivnih prizora, ali nijedan nije tako lijep kao publika na San Paolu." dodao je Benitez, potvrdivši kako je moguće da do kraja prijelaznog roka u taj klub stigne još pojačanja.