Bivši trener talijanskog prvoligaša Intera, Andrea Atramaccioni, priznao je kako je protekle sezone, koju je njegova momčad završila kao devetoplasirana u Serie A i tako propustila plasman u europska natjecanja, napravio određene pogreške.


Stramaccioni je u ožujku 2012. godine iz omladinske škole prebačen na klupu prve momčadi umjesto Claudia Ranierija, ali je dobio otkaz nakon tek nešto više od godinu dana provedenih na toj poziciji.

Ovog ljeta ga je na klupi Intera zamijenio bivši trener Napolija Walter Mazzarri, koji je novu sezonu Serie A otvorio s dvije pobjede.

U 65 utakmica na klupi Intera, Stramaccioni je upisao 31 pobjedu, 11 remija i 23 poraza, pa iako tridesetsedmogodišnji trener smatra kako je na loše rezultate utjecao i nedostatak sreće, priznaje kako je u drugom dijelu sezone pomalo izgubio kontrolu.


"Od siječnja su krenuli brojni problemi, uz malo loše sreće ostali smo i bez važnih igrača, prije svih Waltera Samuela i Diega Milita, pa onda i Rodriga Palacia i Javiera Zanettija i još nekih. Unatoč svemu tome, ponizno priznajem kako sam osjećao da imam kontrolu nad situacijom samo do polovine sezone. Tijekom hitne situacije i tih nedaća platio sam za svoje neiskustvo. Nema ništa loše u tome da priznam da sam i ja pravio pogreške." rekao je Stramaccioni za Sky Sport Italia.

Stramaccioni je odbacio tvrdnje o tome kako je došao u sukob s predsjednikom Massimom Morattijem.

"Razgovarao sam svakodnevno i dugo s mojim bivšim predsjednikom. Ono što se dogodilo u posljednjih deset dana, između utakmice s Genoom i kraja sezone, je sve presudilo. Međutim, ja nikad neću gristi ruku koja me hrani." dodao je Stramaccioni.

{fshare}