Napadač Milana Mario Balotelli kažnjen je suspenzijom u trajanju od tri utakmice nakon što je dobio crveni karton zbog napada na suc apo završetku nedjeljne utakmice protiv Napolija, u kojoj je njegova momčad doživjela poraz rezultatom 1:2.


Balotelli, koji je za vrijeme utakmice po prvi put u karijeri propustio realizirati jedanaesterac, da bi pred kraj utakmice postigao počasni gol za svoju momčad, je nakon utakmice dobio drugi žuti karton zbog napada na suce.

Uz automatsku kaznu u trajanju od jedne utakmice, Balotelliju je, prema obavijesti talijanske lige, izrečena i dodatna kazna u trajanju od dvije utakmice zbog 'upućivanja uvredljivih i prijetećih izraza sucu u vrijeme dobivanja isključujućeg kartona'.


Milan će također morati zatvoriti dio tribina stadiona San Siro za sljedeću domaću utakmicu, jer su domaći navijači u nedjelju izvikivali uvredljive parole na račun navijača Napolija. Prema objašnjenju disciplinske komisije, 'parole su ukazivale na diskriminaciju zasnovanu na teritorijalnom porijeklu'.

Iz Milana su najavili žalbu na obje kazne, no tijekom dana su ipak potvrdili kako se na kaznu Balotelliju neće žaliti.