Predsjednik milanskog Intera Massimo Moratti je potvrdio kako je realiziran posao oko prodaje većinskog udjela vlasništva u klubu indonezijskom milijarderu Ericku Thohiru.


Thohir je već neko vrijeme u pregovorima oko kupovine 70% dionica, a iako iz Intera još uvijek nisu službeno objavili nikakve detalje transakcije, Moratti je u razgovoru za klupsku internet stranicu rekao kako će službeno priopćenje uslijediti vrlo skoro.

"Sve je potpisano. Vjerujem da će u sljedećih nekoliko sati biti izdano službeno priopćenje." rekao je Moratti.

Dugogodišnji predsjednik Intera je poručio navijačima kako klub ostavlja u dobrim rukama.

"Kad vam se u životu mijenja nešto ovako značajno, ne možete znati kako će to utjecati na cas. Postoji ljubav prema nečemu, ali postoji i zadovoljstvo zbog činjenice da to ostavljate u dobrim rukama. Siguran sam u to, jer su to vrlo pristojni ljudi dobrog karaktera."


Porodica Moratti je već generacijama vezana uz Inter, a Massimo je četvrti sin Angela Morattija, koji je bio predsjednik kluba u takozvanim 'Zlatnim vremenima', krajem pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća. Massimo Moratti je mjesto predsjednika kluba preuzeo 1995. godine, a kaže kako još uvijek nije siguran hoće li i ubuduće ostati u nekoj ulozi u klubu.

Erick Thohir je suvlasnik NBA kluba Philadelphia 76ers, kao i dva košarkaška kluba u Indoneziji, te suvlasnik američkog MLS ligaša DC Uniteda.

Upravni odbor Intera sljedeću će sjednicu imati 28. listopada, a moguće je da to bude i posljednja koju će u ulozi predsjednika voditi Massimo Moratti, koji nije mogao potvrditi da će posao oko preuzimanja kluba do tada biti formalno dovršen.