Predsjednik milanskog Intera Massimo Moratti rekao je kako su navijači pravi vlasnici tog kluba, nakon što je prije nekoliko dana indonezijskom milijarderu za preko 300 milijuna eura prodao 70% dionica, a 30% zadržao u svom vlasništvu.


"Nogomet možete gledati kao način za pokazati ono što je lijepo u vama. U nekim trenucima to uspijete, u nekima ne. To znači razumjeti što navijači žele, a to nije samo sjajan igrač, nego često simbol posebnog kluba. To je uvijek bio slučaj ovdje, jer smo mi jedinstveni i drugačiji. Svaki navijač ima ulogu u tom procesu i pomalo se osjeća kao predsjednik. Interov brand ima veliki značaj. Kad sam ja stigao u klub, rekli su mi da ne dovodim tamnopute igrače kako ne bih razljutio ultrase, ali ja sam kupio Paula Incea i on je postao heroj. Odgovor navijača je bio fantastičan i on je ovdje bio uistinu voljen." rekao je Moratti za Inter Channel.

Moratti je za vrijeme svoje vladavine u nekoliko navrata došao u sukob s navijačima, ali kaže kako je razumio njihovu frustriranost.


"Navijači su mi uvijek bili odani i imali su razumijevanja prema meni, tako da nemam nikakvih negativnih uspomena. Kad su protestirali, to je bilo s pravom. Navijači su istinski vlasnici kluba, to je nešto što i ja i oni razumijemo, jer su oni ti koji daju život klubu. Kad sam preuzeo klub, bila je to i radost i odgovornost. Bilo je divnih trenutaka, ali bilo je i onih stvarno bolnih."

"Inter ima povijest i mora s njom nastaviti, bez obzira  na tko tko ga vodi. Mi smo imali pregovore s kineskim investitorima, koji su htjeli izgraditi novi stadion, ali bilo je problema u njihovim redovima pa smo odustali. Na kraju su se pojavili Indonežani, koji su bili vrlo entuzijastični i s velikim tržišetm u njihovoj zemlji, koje se može razvijati s Interovim brandom."

"Naviknut sam na ulogu koja nosi odgovornost i sad će biti teško pronaći drugu odgovarajuću ulogu. Ta gospoda misle da bih trebao ostati u klubu i pomoći im, jer oni žive izvan Italije. Oni znaju da je ovo važan korak i stoga stvari tretiraju na delikatan način, koji je jedini ispravan."

"Thohira sam upoznao i kao poslovnog čovjeka i privatno. On je sretna osoba, tako da i vas oraspoloži. On je također vrlo ambiciozan, što je dobro za klub, i radi od jutra do mraka. Ima izražen osjećaj za prijateljstvo i radi sa suradnicima koje poznaje 25 godina, vrlo interesantnim ljudima. Ta skupina može puno toga dati Interu. Oni ne žele biti invazivni niti arogantni, jer Thohir želi razumjeti navijače. On nema 50 godina povijesti Intera iza sebe, ali neće mu trebati dugo da se osjeća kao predsjednik Intera uz sve patnje koje vođenje ovog kluba nosi!" zaključio je Moratti.