Talijanski prvoligaš Napoli potrošit će u siječanjskom prijelaznom roku na nova pojačanja iznos od čak pedeset milijuna eura, objavio je danas predsjednik tog kluba Aurelio De Laurentiis.


Napoli trenutno drži treće mjesto na ljestvici Serie A, iza Juventusa i Rome, dok ih u Ligi prvaka u posljednja dva kola grupne faze čeka teška borba za osminu finala s Arsenalom i dortmundskom Borussijom.

De Laurentiis je već u ljetnom prijelaznom roku omogućio Rafaelu Benitezu da dovede niz novih igrača, ali ima namjeru isto ponoviti i u siječnju.


"U siječnju ću morati potrošiti još 50 milijuna eura na igrače ako se želimo i dalje nadmetati za vrh. Nije lako donijeti uspjeh ako ne trošite dovoljno novca i to je nešto što moram prihvatiti. Ključno je da ostanemo u Ligi prvaka i nakon Božića kako bismo privukli vrhunske igrače i Benitez to zna." rekao je De Laurentiis.

De Laurentiis je iskritizirao bivšeg trenera svog kluba Waltera Mazzarrija, koji je nakon četiri godine u tom klubu ovog ljeta preselio na klupu Intera.

"Mi smo pomogli Mazzarriju da postane trener kakav je danas, ali on se prodao. Ali mi nismo žalili zbog toga i doveli smo najboljeg trenera koji je bio raspoloživ."