Bivši talijanski reprezentativac Gennaro Gattuyo je odbacio optužbe na svoj račun koje govore kako je imao određenu ulogu u namještanju rezultata, te kaže kako je spreman oduzeti si život u slučaju da bude proglašen krivim.


Naie, talijanski mediji su danas prenijeli vijest po kojoj su Gattuso, bivši nogometaš Milana, i Cristian Brochi, bivši igrač Lazia, optuženi za sudjelovanje u namještanju rezultata jedne međusobne utakmice ova dva kluba, koja je završila podjelom bodova.

Kako prenosi list La Repubblica Sport, Gattuso je za Sky Sport Italia rekao: "Nikad nisam ni u primisli imao mogućnost namještanja utakmice. Ako mi nešto takvo bude dokazano, spreman sam izaći na ulicu i, znam da je to presnažna stvar za reći, ubiti se. Svatko tko me zna, zna da ne mogu podnijeti poraz ni na treningu, ni u partiji karata s prijateljima. Ljut sam i uvrijeđen. Želim sve rasčistiti kako ne bih imao mrlju na karijeri. Nikad se u životu nisam kockao."


Talijanski mediji pišu kako su Gattuso i Brochi imali telefonske kontakte s ljudima koji su u ponedjeljak uhićeni zbog namještanja utakmica talijanske Serie A. Četvorka koja je zadržana u pritvoru je optužena za sportsku prevaru kao dio operacije 'Posljednja oklada', istrage koja je započela još 2010. godine i koja je do sada dovela do 54 uhićenja, uključujući bivše i aktivne talijanske nogometaše.

"Gennaro je iznenađen ovim vijestima. Razgovarao sam s njim i on je sada na putu kući u Milan. Ostat ćemo mirni i strpljivi i vidjeti kako će se istraga razvijati. Međutim, samo to što je pod istragom ne znači ništa, jer sve to mogu biti lažne optužbe. Nekad, kad ste slavni igrač, vaše se ime lako može pojaviti u istrazi i biti meta. Sačekat ćemo i vidjeti kako će se situacija razviti." rekao je Gattusov menadžer Andrea D'Amico.

Gattuso je trenutno trener u omladinskoj školi Milana, nakon što je u rujnu dobio otkaz na poziciju trenera u drugoligašu Palermu.