Nezadovoljan činjenicom da talijanski nogometni savez već drugu sezonu stvara probleme oko obnovljenog stadiona Sant'Elia, predsjednik Cagliarija Massimo Cellino poručio je kako je spreman rasprodati kompletnu momčad.


Cagliari se u listopadu vratio na Sant'Eliu nakon što je prethodno kao domaćin bio prisiljen dugo igrati na sjeveru Italije u Trstu, ali stadion je i dalje u fazi obnove, budući da ne udovoljava svim sigurnosnim standardima, te trenutno može primiti samo pet tisuća gledatelja.

Cagliari je jučer na svom stadionu remizirao s Napolijem, te trenutno drži solidno jedanaesto mjesto na ljestvici Serie A, ali Cellino je toliko frustriran problemima oko stadiona da je spreman rasprodati kompletnu momčad, među kojima i svog najtraženijeg igrača, belgijanskog veznjaka Radju Nainggolana.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Nainggolan će definitivno otići. Čak ne u siječnju, može ići već sutra. Šest ili sedam klubova ga traži i ne mogu ga ponovno zadržati. Nije problem u novcu, jer će on otići čak i ako mi za njega plate manje nego što iznosi njegova odštetna klauzula. Ako on ne bude želio otići, ja ću ga potjerati." rekao je Cellino, a onda i otkrio što stoji iza takvog stava:

"Mi igramo na stadionu koji je vrijedan Serie C. Igrači su dvije godine morali putovati kroz cijelu Italiju, jer nam nije bilo dopušteno igrati na svom stadionu. Ne mogu zadržati igrače u takvim uvjetima. Ovi igrači su napravili previše i po meni bi bila nepravda i dalje ih zadržavati."

"Od sutra, svatko tko želi napustiti Cagliari to može slobodno napraviti. Oni koji ostanu, ostat će samo zato što su oni to htjeli i to je njihov problem. Ja ne bih ostao u ovakvoj situaciji." dodao je Cellino.