Bivši nogometaš Lazia Paolo Di Canio, koji je bez posla otkako je u rujnu dobio otkaz na mjesto menadžera engleskog premierligaša Sunderlanda, nije zainteresiran za mogućnost da na mjestu trenera rimskog kluba naslijedi Vladimira Petkovića.


Petković je već dogovorio odlazak s klupe Lazia na kraju sezone, kad će na mjestu izbornika švicarske reprezentacije zamijeniti Ottmara Hitzfelda, a upravo se Di Canio spominjao kao jedan od potencijalnih kandidata za njegovog nasljednika.

Međutim, 45-godišnji trener takvu mogućnost odbacuje, a razlog su loši odnosi s predsjednikom kluba Claudiom Lotitom, zbog kojih je na kraju igračke karijere i napustio Lazio, klub čiji je navijač cijelog života, ali je u njegovom dresu odigrao samo dvije sezone.

Lotito je 2006. godine odbio produžiti ugovor kontroverznom napadaču kao odgovor na njegove fašističke pozdrave navijačima upućene za vrijeme nekoliko utakmica, zbog čega Di Canio nema dobro mišljenje o njemu.

"Ja na klupi Lazia? Nikad u životu dok je Lotito tamo. Ne volim ga, ali to nije nikakva tajna." rekao je Di Canio za Gazzettu dello Sport.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Petković bi i prije kraja sezone mogao napustiti klupu Lazia, budući da momčad trenutno drži tek deseto mjesto na ljestvici, sa samo šest bodova prednosti ispred zone ispadanja, pa Di Canio smatra kako era bosanskohercegovačkog trenera u rimskom klubu prirodno dolazi do kraja.

"Ovo je delikatan trenutak i puno je različitih stvari s kojima se nije upravljalo na pravi način. Jasno je da trener više nema moć, tako da je možda pravi trenutak za promjenu. To nije Petkovićeva krivnja, ali treneru je puno teže vući projekt naprijed kad znate da je to već gotova stvar."

S obzirom da je Di Canio već sam sebe izbacio iz utrke za Petkovićevog nasljednika, talijanski mediji tvrde kako bi se Lotito mogao ponovno okrenuti Edyu Reji, ukoliko Petković doista napusti klub prije plana. Reja je proveo dvije uspješne sezone na klupi Lazia prije nego što je 2012. godine podnio ostavku.

"Reja? Pa pretpostavljam da on dobro poznaje situaciju u svlačionici." dodao je Di Canio.