Komentirajući izglede talijanske reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, trener madridskog Reala Carlo Ancelotti je za Marija Balotellija rekao kako nije vrhunski igrač, te nikad ne možete biti sigurni da vas neće ostaviti s deset igrača na terenu u bilo kojem trenutku.


"U ovom trenutku Italija je odmah iza Španjolske, Brazila, Argentine i Njemačke. Cesare Prandelli pokušava smanjiti prosječnu starost momčadi, ali njegova snaga je i dalje veliko iskustvo veznih igrača Andree Pirla, Danielea De Rossija i Thiaga Motte. Pravi problem Italije je napad, gdje nemaju nijednog vrhunskog igrača. Svi čekamo Balotellija, ali Balotelli jednostavno nije konstantan. On je veliki talent, ali ne možete se osloniti na njega, a on vas može ostaviti s igračem manje u svakom trenutku." rekao je Ancelotti za radio postaju RNE.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Zanimljiva je to izjava, kad se uzme u obzir činjenica da Ancelotti ima želju u budućnosti postati talijanski izbornik.

"To bi se moglo dogoditi, ali ja na izbornički posao gledam kao na posljednji posao u karijeri, a u ovom trenutku sam sretan da mogu svakodnevno raditi na terenu. Ne razmišljam o vođenju reprezentacije u ovom trenutku, iako bih to volio raditi u budućnosti."

Na pitanje bi li volio raditi i u Bundesligi, jedinoj od pet najvećih europskih liga u kojoj do sada nije radio, Ancelotti je odgovorio: "To je sjajno natjecanje, ali ne želim učiti još jedan jezik!"