Novi vlasnik i predsjednik Intera Erick Thohir objasnio je zašto je odustao od razmjene igrača s Juventusom, po kojoj bi Fredy Guarin otišao u Torino, a Mirko Vučinić stigao u Milano.


Najava ove razmjene razljutila je navijače Intera, koji su zaprijetili bojkotom sljedeće utakmice ubacivanjem stolica s tribina na teren, a danas su se okupili i ispred hotela u kojem su se održavali pregovori između predstavnika dva kluba.

Iz milanskog kluba su ranije danas izdali priopćenje u kojem stoji: "FC Internazionale je odlučio ne nastaviti pregovore s Juventusom oko transfera Fredya Guarina i Mirka Vučinića. Predsjednik Thohir je nakon konzultacija s Massimom Morattijem i upravom kluba, smatrao kako nisu postignuti potrebni tehnički i financijski uvjeti kako bi se došlo do zadovoljavajućeg dogovora. Predsjednik je već dao nalog sportskim direktorima kluba da potraže druga rješenja, s ciljem pojačavanja momčadi, respektirajući pravila financijskog fair-playa."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iako je od početka bilo jasno kako se iza ovakve odluke krije isključivo iskazano nezadovoljstvo od strane navijača, tek je Thohir u svojoj izjavi za medije to, iako neizravno, i priznao.

"Nakon što sam razgovarao s najbližim suradnicima i razmijenio mišljenje s Massimom Morattijem i njegovim sinom Angelomariom ovog jutra, odlučio sam ne nastaviti pregovore s Juventusom. Osjećao sam kako nije moguće postići dogovor u situaciji kad se mišljenja dviju strana razilaze i u kojoj nismo mogli vidjeti jasnu financijsku ili tehničku korist za klub. Kao što je već rečeno u klupskom priopćenju, već sam rekao sportskim direktorima da potraže druge mogućnosti za transfere.

Ponavljam, vjerujem da svi moramo ostati jedinstveni, navijači, klub i momčad, tako da se možemo vratiti na mjesto koje svi želimo za ovaj klub i koje Inter zaslužuje."

Zaustavljanje ovog transfera nije zaustavilo i proteste nezadovoljnih navijača, koji su još uvijek okupljeni pred klupskim sjedištem i zahtijevaju izbacivanje iz kluba 'trulih jabuka', a njihove glavne mete su direktori Marco Branca, Piero Ausilio i Marco Fasone.

Na stranu navijača, kad se radi o otkazivanju pregovora s Juventusom, stao je i bivši vlasnik Massimo Moratti, dok su oprečnog mišljenja Fredy Guarin i čelnici Juventusa.

Dok Guarin sada ultimativno traži odlazak iz Intera i prijeti štrajkom ukoliko mu se to ne omogući, iz Juventusa su se također oglasili kratkim priopćenjem, u kojem stoji:

"Juventus ne želi komentirati priopćenja objavljena iz Intera. Klub je koncentriran na večerašnji susret Coppa Italie protiv Rome, a u dogledno vrijeme će procijeniti i objasniti uznemirujuće događaje do kojih je došlo."