Bivši napadač Milana, sada trener u omladinskoj školi tog kluba, Filippo Inzaghi, bio je jedan od onih čije se ime spominjalo u kontekstu novog trenera nakon odlaska Massimiliana Allegrija, no on kaže kako karijeru želi graditi korak po korak, te daje punu potporu svom nekadašnjem suigraču Clarenceu Seedorfu.


Nakon što je drugu godinu zaredom juniorsku momčad Milana uveo u finale prestižnog međunarodnog turnira u Viareggiu, Inzaghi se osvrnuo na ono što se moglo dogoditi.

"Ja sam sretan, iskoristili smo priliku igrati u finalu tako prestižnog turnira drugu godinu zaredom. Nadam se da će moji momci igrati dobro, bilo bi lijepo pobijediti. Nadam se da ćemo se vratiti doma s pokalom. Ono što me čini ponosnim jeste to kako igrači slijede mene i moje osoblje, to je nešto posebno.

Žalim li zbog toga što nisam postao trener prve momčadi? Ne, sretan sam tu gdje jesam. Ja sam počeo u Serie C i stigao na vrh svijeta.  Idem korak po korak i jako sam smiren. Jako sam sretan zbog toga što je Seedorf došao, on je bio jedan od prvih koji su me jučer nazvali. Ja mu želim svu sreću ovog svijeta. Nastavit ću svojim putem, navijati za Milan i Clarencea. Nadam se da će on napraviti dobar rezultat u srijedu protiv Atletica.

Njegov utjecaj? Bio je jako dobar, treba mu dopustiti da radi u miru, situacija koju je naslijedio nije lagana. On ima dvije i pol godine da Milan vrati u slavna vremena, nadamo se da će to i učiniti. On je moj veliki prijatelj."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Inzaghija se prošlog mjeseca povezivalo i s klupom trenutno posljednje momčadi lige, Sassuola, ali klub ga nije želio pustiti, a ni on nije želio otići.

"Galliani me se nije želio riješiti. Ponuda je bila značajna, ali Milan nije želio da odem, a ja nisam ni pomislio na to. Bilo bi mi žao ostaviti moje momke. Milan je moj dom. Želim završiti svoju drugu sezonu ovdje, a onda ćemo vidjeti što dalje. Odnos s Gallianijem je sjajan, kao i uvijek.

Zašto sam odlučio postati trener? Želio sam i dalje igrati, a onda mi je Milan poslao ovu ponudu. Odlučio sam otići u igračku mirovinu. Bilo je teško, ali donio sam pravu odluku. Početak ove avanture mi je donio veliko zadovoljstvo."