U nedjelju je na rasporedu jedan od derbija talijanske Serie A između Fiorentine i Juventusa, dva kluba koja uskoro očekuju i dvoboji u osmini finala Lige prvaka, a vratar kluba iz Firenze Neto tvrdi kako ga nije strah Carlosa Teveza i društva iz redova talijanskog prvaka.


"Svi znamo koliko je ova utakmica važna, ali moramo ostati vrlo koncentrirani. To je jedini način za doći do dobrog rezultata. Svjesni smo kako grad gleda na ovaj izazov i razgovarajući s Andersonom sam i njemu objasnio koliko je rivalstvo između ova dva kluba. Grad živi za ovu utakmicu i ne priča ni o čemu drugome.

Je li me strah Teveza sad kad je vodeći strijelac? Ne, nema straha. Na kraju krajeva, naš Giuseppe Rossi je bio vodeći strijelac do prošlog tjedna. Ne smijemo se koncentrirati samo na Teveza ili Fernanda Llorentea, nego igrati svoju igru i ponoviti ono što radimo na treninzima tijekom tjedna. Svi znamo snage Juventusa, ali i mi imamo svoje snage i ne smijemo samo pokušavati zaustaviti njih.

Juve će igrati svoju igru, a mi ćemo igrati našu. Gigi Buffon je sjajan vratar kojega ne treba predstavljati, ali ima i drugih vratara koji su na njegovoj razini ili možda čak i bolji. Sviđa mi se Iker Casillas, na primjer, iako sada ne igra redovno." rekao je Brazilac na konferenciji za novinare.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Neto je bio na meti oštrih kritika na početku svoje karijere u Fiorentin, ali je zadobio povjerenje navijača nekim odličnim izvedbama, uključujući i onu u pobjedi protiv Juventusa rezultatom 4:2.

"Moje mišljenje je da je to bila vrlo važna utakmica i da će ostati zapisana u povijesti kluba. Međutim, ovo će biti drugačija utakmica s drugačijom atmosferom. Moramo iz te utakmice izvući korist i uvjeriti sami sebe da smo jaki. Ako pogledamo statistiku, vidjet ćemo da imamo treću najbolju obranu u ligi. Ono što me ljuti jeste da nisam igrao od početka, ali mediji nisu utjecali na to, jer su kritike dio nogometa. Idem korak po korak i nadam se da ću i u budućnosti biti vratar Fiorentine. Što se tiče produženja ugovora, morat ćete pitati klub ili mog menadžera, ali ako ponuda zadovoljava sve, onda sam i ja sretan." dodao je Neto.