Kako prenosi talijanski sportski dnevni list La Gazzetta dello Sport, samo šest talijanskih nogometnih prvoligaških klubova proteklu je sezonu završilo s financijskom dobiti, dok je Inter upisao rekordni gubitak od 82,7 milijuna eura.


Najbolje je poslovao Udinese, koji je ubilježio zaradu od 32,3 milijuna eura, a slijedi Napoli s 8,1 milijuna eura dobiti. Uz njih, pozitivno su poslovali još samo Chievo (1,5 milijun eura), Pescara (1,3 milijuna eura, unatoč ispadanju iz lige), Fiorentina (1,2 milijun eura) i Catania (100.000 eura).

Inter drži uvjerljivo prvo negativno mjesto s 82,7 milijuna eura, što je čak i napredak u odnosu na sezonu ranije, kad su izgubili 89,8 milijuna eura.

Najveći prihod ima Juventus, 274,8 milijuna eura, prije svega zahvaljujući dovršetku izgradnje vlastitog stadiona, ali i druge po visini troškove - 286,8 milijuna eura, što znači da su Bianconeri poslovali s gubitkom od 15,9 milijuna eura prošle sezone.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Od ostalih velikih klubova, Milan je ubilježio gubitak od 6,9 milijuna eura, Lazio 5,9 milijuna eura, a Roma 40,1 milijun eura.

Kad se radi o dugovima, najdublje je zaglibio Inter, koji ima 293 milijuna eura duga, Juventus slijedi s 227,1 milijuna eura, a Milan ima tek nešto manje - 221,6 milijuna eura duga.

Klub s najmanjim dugom je Fiorentina, koja ima samo 5,1 milijuna eura duga, ali treba napomenuti i kako je ovaj klub početkom stoljeća krenuo od nule, nakon što je zbog ogromnih dugova bankrotirao.