Bivši dugogodišnji obrambeni nogometaš Milana Alessandro Nesta izjavio je kako je nezadovoljan trenutnom situacijom u tom klubu, za što krivim smatra loše vođenje kluba, ali i opću ekonomsku krizu u Italiji.


Bivši talijanski reprezentativac, koji je okončao igračku karijeru i sada je član stručnog stožera MLS ligaša Montreal Impacta, je u klubu sa San Sira proveo cijelo desetljeće puno uspjeha, te ga sada rastužuje činjenica da Milan sljedeće sezone vjerojatno neće niti igrati Ligu prvaka.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ovo više nije moj Milan. To više nije klub koji može puno trošiti na pojačanja i razmišljati o velikim stvarima. Danas novca nema i to se odražava na rezultatima na terenu. Tako je i u Milanu i u cijelom talijanskom nogometu." rekao je Nesta za Gazzettu dello Sport.

Nakon što je Milan ispao iz Lige prvaka s dva poraza ukupnim rezultatom 5:1, Nesta je rekao: "Bila je to neugodna eliminacija, produkt generacijske smjene, koja nije uspjela zbog loših odluka. Ali problem je širi. U zlatnim godinama, predsjednik nije investirao u mlade. A tu je i činjenica da klubovi nisu brinuli da će otići u bankrot, jer bi banka uvijek pružila ruku spasa. Talijanska ekonomija je to dozvoljavala. Ali sada više nije tako i bankovni računi nogometnih klubova su u crvenom."