Direktor talijanskog prvaka Juvenusa Giuseppe Marotta otkrio je kako je ispadanje iz Lige prvaka već nakon grupne faze natjecanja koštalo taj klub čak 25 milijuna eura.


Momčad Antonia Contea završila je natjecanje u skupini B Lige prvaka kao trećeplasirana momčad, zahvaljujući porazu rezultatom 1:0 od Galatasaraya u posljednjem kolu, te je natjecanje umjesto u osmini finala ovog natjecanja nastavila u puno manje atraktivnoj Europa ligi.

"Svaki nogometni klub mora se nositi s faktorima na koje ne može izravno utjecati, a to je rezultat na terenu. To je ono što donosi nesigurnost. Samo jedan gol može imati tako veliki značaj. Naše ispadanje iz Lige prvaka koštalo nas je 25 milijuna eura." rekao je Marotta za Corriere dello Sport.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Unatoč tome, Marotta je zadovoljan općenitim financijskim rezultatima Juventusa, na koje je pozitivno utjecalo preseljenje na novi stadion 2011. godine.

"Naš financijski rast je u usporedbi s ostatkom Europe spor - na primjer u usporedbi s Engleskom. Na nekim stadionima u Italiji je posjećenost u prosjeku ispod 50%, ali u našem slučaju je novi stadion odigrao ključnu ulogu u povećanju prihoda. Što više ljudi dođe na stadion, bolje nam se prilike otvaraju na tržištu." dodao je Marotta.