Bivši nogometaš Milana Paolo Maldini poručio je čelnicima ovog kluba kako bi trebali ukazati veće povjerenje mladim igračima kako bi mogli dugoročno računati na bolje rezultate momčadi na terenu.


Momčad sa San Sira igra sezonu za zaborav u Serie A, te zaostaju čak 39 bodova za vodećim Juventusom, dok ih od mjesta koje vodi u Ligu prvaka dijeli 19 bodova. S nizom od četiri pobjede momčad Clarencea Seedorfa se popela na osmo mjesto na ljestvici i probudila nade u eventualni plasman u Europa ligu sljedeće sezone, no to nisu rezultati kakvima se navijači ovog kluba raduju.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Maldini je u Milanu proveo pune 24 godine i kao kapetan je predvodio nekoliko generacija ovog kluba do velikih uspjeha, osvojivši u tom razdoblju sedam naslova prvaka Italije i pet naslova prvaka Europe. 45-godišnjak sada vjeruje kako je pravo vrijeme da se pogleda dalje u budućnost kako bi se vratio dio slavne prošlosti, iako i sam priznaje kako će takav pristup zahtijevati veliko strpljenje.

"Okrenuti se filozofiji davanja prilike mladima zahtijeva strpljenje. Rezultati možda neće stići odmah, ali moramo imati hrabrosti za napraviti petogodišnji plan. Tajna je kombinirati investicije u mlade uz iskusnije igrače. Kvaliteta investicija između talijanskih i ostalih europskih klubova je drugačija. Mi smo izgubili korak i patimo zbog toga." rekao je Maldini za TuttoMercatoWeb.com.