Iako su se nogometaši Parme rezultatima ostvarenima na terenu izborili za povratak tog kluba u europska natjecanja nakon višegodišnjeg izbivanja, u tom se gradu sljedeće sezone ipak neće igrati europski nogomet, budući da je klubu zbog financijskih nepravilnosti u poslovanju uskraćena licenca.


Parma je u posljednjem kolu odigranom u nedjelju na svom terenu pobijedila Livorno, dok je Torino uspio samo remizirati s Fiorentinom, te su tako preskočili svog rivala na ljestvici, ali u Europa ligu na kraju će ipak Torino, budući da Parme nema na popisu klubova kojima je talijanski nogometni savez izdao licencu za nastup u europskim natjecanjima.

Torino je, s druge strane licencu dobio, te će, ukoliko visoki sud nacionalnog Olimpijskog odbora Italije ne usvoji žalbu Parme, taj klub sljedeće sezone igrati u Europa ligi.

Iz Parme ipak tvrde kako nisu krivi za utaju poreza, za što ih se optužuje, te su samo željeli pomoći desetorici svojih igrača koji nisu u njihovom vlasništvu isplaćujući im dio plaća koje im klubovi u čijem su vlasništvu nisu na vrijeme isplatili.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Sportski direktor Pietro Leonardi je pokušao objasniti slučaj putem službene stranice kluba:

"Prema komisiji talijanskog nogometnog saveza mi smo krivi jer smo dijelom plaćali desetoricu igrača koji su u vlasništvu druge kompanije. Dat ću konkretan primjer s brojkama: Ako igrač zarađuje 100.000 eura, a plaćeno mu je samo 80.000 eura, Parma mu je isplatila ostatak od 20.000 eura.

30. lipanj 2014. godine je bio datum do kojeg su ti momci trebali biti u potpunosti isplaćeni, ali zbog njih samih i iz velikodušnosti smo im mi periodično isplaćivali određene iznose, na koje smo prema mišljenju nogometnog saveza trebali plaćati porez na prihod.

Naši porezni stručnjaci nas u isto vrijeme uvjeravaju kako je taj porez trebao biti plaćen u potpunosti do kraja lipnja 2014. godine.

Nije li to kontradikcija? Da nismo nikome ništa plaćali, ne bi bilo nikakvih problema. Zar zbog takvog razloga ne bismo trebali igrati Europa ligu?

Zbog ove kontradikcije ćemo ostati mirni i samouvjereni. Prema komisiji, u osnovi, jedini problem je plaćanje unaprijed. To je rezultat zdravog razuma i mi želimo promjenu odluke. Igrači o kojima se radi nisu na našem platnom popisu nego su u vlasništvu drugih klubova."