Bivši trener milanskog Intera Andrea Stramaccioni će sljedeće sezone sjediti na klupi Udinesea, na kojoj će od 1. srpnja i službeno naslijediti Francesca Guidolina, nakon što je danas potpisao dvogodišnji ugovor.


Udinese je proteklu sezonu pod Guidolinovim vodstvom zauzeo trinaestu poziciju na ljestvici Serie A, a iskusni je trener nakon toga napustio klupu, te će zauzeti poziciju u upravi kluba. Stramaccioni će za zadaću imati vratiti Udinese u europska natjecanja.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Stramaccioni je trenersku karijeru započeo na klupi Intera, na kojoj je proveo četrnaest mjeseci, da bi u svibnju prošle godine dobio otkaz. Sportski direktor Udinesea Christian Giaretta vjeruje kako je njegov klub u Stramaccioniju dobio trenera koji može podići momčad na razinu više.

"Prvi dojmovi o njemu su odmah bili vrlo pozitivni. On ima želju vratiti se trenerskom poslu. Pregovori nisu bili teški, jer smo vrlo brzo došli do dogovora. Jako smo sretni sa svojim izborom i jedva čekamo vidjeti ga u akciji od 1. srpnja." rekao je Giaretta za Udinese Channel.