Talijanski reprezentativac Mario Balotelli je spreman otići iz Milana ukoliko ga u tom klubu ne smatraju potrebnim, potvrdio je njegov menadžer Mino Raiola, kojega je razljutila izjava potpredsjednice kluba Barbare Berlusconi, ali i odnos talijanske javnosti prema dvadesettrogodišnjem napadaču.


Dok je dopredsjednik kluba Adriano Galliani stao u obranu svog igrača, druga dopredsjednica, Barbara Berlusconi, je naslutila mogući transfer ovog ljeta, rekavši kako je Balotelli 'zamjenjiv'.

Bivši napadač Manchester Citya s Milanom ima još četiri godine ugovora, ali sve se više špekulira s njegovim mogućim povratkom u Premier ligu, a interes za njega je navodno pokazao londonski Arsenal.

"Mario je tužan, očajan. Samo ga je Galliani branio, dok su iz talijanskog nogometnog saveza ostali apsolutno nijemi. Cijenim Gallianijeve komentare, ali sada želim odgovoriti Barbari Berlusconi.

Ako je za nju Mario zamjenjiv, onda bi ona trebala sazvati sastanak u sjedištu kluba i pronaći ćemo rješenje, kao što sam ja i navikao raditi. Sjećam se da je Mario imao i druge vrijedne ponude. On je u Milanu zbog svog srca, a za njezino srce nisam siguran." rekao je Raiola.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Puno je nezadovoljnih talijanskih navijača svoju ljutnju zbog ispadanja reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu usmjerilo upravo u pravcu Balotellija, koji je u tri utakmice postigao jedan gol, pa se mladi napadač bio prisiljen braniti od kritika, često i diskriminirajućih, jer su na njegov račun stizale i pritužbe kako nije pravi Talijan.

"Sramotno je upirati prstom krivnje prema Balotelliju. To je ogledalo zemlje čiji je nogomet mrtav. Ali, zar je netko doista pomislio da bi Italija mogla osvojiti Svjetsko prvenstvo? Ja nisam iznenađen neuspjehom Italije. U Europi naši klubovi više ne pobjeđuju, pa kako će onda reprezentacija izvesti čudo?" dodao je Raiola.

Raiola je kritizirao i defanzivnu taktiku talijanskog izbornika Cesarea Prandellija, koji je poslije poraza od Urugvaja u posljednjem kolu ponudio ostavku.

"Ja ne osuđujem ljude i ne poznajem Prandellija. Ali njegov taktički plan je bio gubitnički. Kako možete pobijediti igrajući sa samo jednim napadačem na terenu? Čak je i Kostarika igrala s trojicom napadača."

Balotelli je od dolaska u Milan iz Manchester Citya u siječnju 2013. godine odigrao 54 utakmice i postigao 30 golova.