Problemi Giuseppea Rossija s ozljedom koljena nastavljaju se i na početku nove sezone, pa će tako izvan terena biti najmanje šest sljedećih tjedana, što će izazvati i promjene u formaciji u kojoj momčadi Fiorentine igra.


Viole su se za sezonu pripremale igrajući s dvojicom isturenih napadača, Rossijem i Gomezom, ali s obzirom da se Rossi morao podvrgnuti novoj dijagnostičkoj operaciji koljena, kojom se treba procijeniti šteta koju je napravila posljednja ozljeda ovog zgloba, morat će se okrenuti 4-3-3 formaciji.

List Corriere Fiorentino danas javlja kako će u najboljem slučaju operacija koja je zakazana za petak poazati kako su ligamenti koljena zdravi, što će ipak značiti barem mjesec i pol dana izbivanja.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ukoliko se, pak, pokaže kako je došlo do oštećenja ligamenata, Rossi bi izvan terena mogao biti i do kraja godine.

Sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport tako sugerira da se trener Montella priprema za najmanje dva mjeseca igranja bez Rossija u momčadi, te će u tom razdoblju svoju taktiku temeljiti na igri sa samo jednim isturenim napadačem, uz dva krila, dok će u obrani umjesto trojice zaigrati četvorica igrača.

Unatoč svemu, Rossijevo ime našlo se na popisu igrača koje je Fiorentina prijavila za nastup u grupnoj fazi Europa lige.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!