Novi predsjednik talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio najavio je kako namjerava uvesti tri važne promjene, koje bi pomogle da se talijanska reprezentacija i klubovi vrate tamo gdje su nekada bili - u vrh europskog i svjetskog nogometa.


Tavecchio za početak namjerava smanjiti broj klubova u Serie A s 20 na 18, a u Serie B s 22 na 20.

Druga značajna promjena je smanjenje broja stranih igrača, koju će uvesti na dva različita načina. Prvi je uvođenje minimalnog broja talijanskih igrača u početnoj postavi, inicijalno četiri, ali sa željom da se ta brojka podigne na šest igrača. Drugi način će biti uvođenje sistema radnih dozvola, sličan onome u Engleskoj, kojim bi se smanjio broj igrača izvan Europske Unije koji će igrati u talijanskim klubovima.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Tavecchio se nada lako će s reformama krenuti već od početka sljedeće sezone.

Novi predsjednik talijanskog nogometnog saveza je, inače, i prije izbora na ovu poziciju došao u centar pozornosti neprimjerenim, pa čak i rasističkim, izjavama na račun stranih igrača, a s obzirom da je i nakon toga dobio povjerenje naslijediti Giancarla Abetea na mjestu predsjednika saveza, vjeruje se kako će s lakoćom osigurati i potporu za najavljene promjene, barem one koje se tiču limitiranja broja stranih igrača.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!