Nedugo nakon što je uručen otkaz Walteru Mazzarriju, potvrđeno je kako će ga na mjestu trenera Intera naslijediti bivši trener tog kluba Roberto Mancini.


Mancini je u svom prvom mandatu na klupi Intera bio vrlo uspješan na domaćem planu, te je osvojio tri uzastopna naslova prvaka Italije od 2006. do 2008. godine, nakon čega je otišao u Manchester City, pa Galatasaray.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Povodom promjene na klupi kluba oglasio se i vlasnik i predsjednik Erick Thohir, koji je rekao: "Danas sam donio tešku odluku o otkazu Walteru Mazzarriju na mjesto trenera. Bila je to odluka koju sam donio u suradnji s ostatkom uprave. To je bila teška odluka, jer je on kontantno podupirao smjer u kojem smo željeli ići i radio je nesebično i neumorno za Inter, uz vjeru i strast. Želim mu se iskreno zahvaliti za njegove napore.

Međutim, naš cilj je vratiti našu zasluženu poziciju jednog od vrhunskih europskih klubova, i zbog toga sam sretan što mogu pozdraviti povratak Roberta Mancinija u klub. Njegov učinak i u Interu i u drugim klubovima govori sam za sebe, a njegovo međunarodno iskustvo i glad za uspjehom će, siguran sam, odvesti momčad na višu razinu."

Prva utakmica za Roberta Mancinija u drugom mandatu na klupi Intera bit će gradski dvoboj protiv Milana.