U razgovoru za talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport, trener Napolija Rafael Benitez se osvrnuo na brojne teme, no ponajviše o svojoj budućnosti na klupi talijanskog prvoligaša, kojeg za sada vodi relativno uspješno.


"Moje iskustvo mi kaže da moramo raditi na trenutnom projektu, ali ne smijemo zaboraviti niti gledati u budućnost. Često razgovaram sa sportskim direktorom Riccardom Bigonom i uvijek kažem predsjedniku De Laurentiisu da mora garantirati budućnost kluba neovisno o meni. Nije problem produžiti ugovor, ali morate dijeliti iste poglede, što je s nama slučaj. Nije problem u novcu ili investicijama. Moramo raditi kako bismo vidjeli možemo li nešto osvojiti, možemo li tako ići naprijed ili ne. A onda... Moja obitelj je daleko od mene, moja supruga i dvije kćerke žive u Liverpoolu. Ovo je prvi put da one nisu sa mnom i to nije lako. De Laurentiis vrlo dobro zna kolika je vrijednost obitelji." rekao je Benitez.

"Budući izbornik Španjolske. U prošlosti, svaki put kad sam odgovorio na to pitanje, sljedećeg dana bi se pojavili naslovi poput: 'Benitez želi reprezentaciju'. To je jedna od mogućnosti, svakako, ali ja volim svakodnevno raditi na terenu. Ja sam učitelj, za to sam se školovao, moje metode su učenje. Ja radim na mentalitetu igrača kako bih mu pomogao da razumije nogomet, ne samo taktiku. Poziv u reprezentaciju za Callejona i napredak Koulibalya su nagrade za moj rad."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


O snu zvanom osvajanje Scudetta: "Ne možete osvajati trofeje s malim prihodima. Brojeve treba analizirati gledajući širu sliku. U prošloj sezoni smo pobijedili deset puta u gosima, imali smo 78 bodova i postigli 104 gola. Ne možete reći da nismo napravili dobar posao. U Italiji postoji balans, jer su Lazio, Inter i Milan na istoj razini. U Španjolskoj je razlika veća. Nakon četiri godine s Mazzarrijem i odlaska Cavanija, ono što smo mi napravili je ravno osvajanju Scudetta. Nedavno sam doživio sjajnu satisfakciju. Naletio sam na neke navijače i oni su mi rekli: 'Konačno se zabavljamo'. Ono što Napoliju nedostaje je osvajanje Scudetta, ali projekt ne ovisi o jednom rezultatu, važno je stvoriti temelje kako bi klub napredovao i imao šansu, godinu za godinom, pobjeđivati privlačeći bolje igrače. Juventus je pravi primjer: struktura, roster, organizacija kluba se sama učvrstila tijekom vremena. Igrači i struktura stvaraju razliku."