Obrambeni nogometaš Milana Philippe Mexes je odlučan u namjeri da ostane u redovima Rossonera, nakon što je ponovno izborio mjesto u momčadi, pa čak dobio i kapetansku traku u gradskom derbiju protiv Intera proteklog vikenda.


Franuz s Milanom ima ugovor do kraja godine, a nakon što Filippo Inzaghi na početku sezone nije previše računao na njega, u posljednje vrijeme mu ukazuje sve više povjerenja.

"Ne znam jesam li bio izvan momčadi zbog toga što sam ljetos odbio transfer. Nisam tada imao nikakvih konkretnih ponuda, samo sam razmatrao tu mogućnost s Milanom, ali ne previše detaljno. Svakako nisam želio otići na ljeto. A, da budem iskren, zašto bih uopće išao iz Milana nakon što sam pod Seedorfom vratio mjesto u momčadi. Nisam igrao ni kad je on tek došao." rekao je Mexes.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Istina je da mi je bilo teško zbog toga što je klub kupio igrače za moju poziciju i pokušao me se riješiti. Inzaghi je od početka bio iskren prema meni, rekao mi je da ću dobivati manje prilika za igru jer je u momčadi puno braniča i igrača mlađih od mene. Rami je doveden trajno, a doveli su i Alexa, koji ima isto godina kao i ja. Bilo je to poput šamara. Ispočeka nisam bio u momčadi, razgovarao sam s trenerom i bilo mi je to teško prihvatiti. NIsam znao što reći, nisam želio hodati okolo i pričati da sam bolji od nekoga."

"Ali kako su tjedni prolazili, iako nisam igrao, trener je počeo ukazivati na mene kao na primjer drugima. Rekao je da, unatoč svojim godinama i karijeri, pokazujem drugima kako trebam raditi. Taj znak respekta mi je dao neku nadu. Nisam želio nikakve kontroverze ili izigravati žrtvu, ali ako pokažete svoju vrijednost, onda klub mora reagirati na pravi način. Samo oni znaju je li ih sram nakon što sam odigrao dvije dobre utakmice. Znate li što je sada moj cilj? Osramotiti ljude koji su govorili loše stvari o meni ili su govorili da sam gotov."

"Gdje vidim svoju budućnost? U Milanu." zaključio je Mexes.