Nekadašnji nogometaš Cagliarija, četrdesetosmogodišnji Gianfranco Zola, imenovan je danas trenerom tog talijanskog prvoligaša, na čijoj će klupi u nastavku sezone zamijeniti jučer otpuštenog Zdeneka Zemana.


Bivši nogometaš Chelsea je karijeru završio 2005. godine upravo u Cagliariju, gdje je proveo dvije sezone i pomogao u plasmanu u Serie A, a ovo je njegov prvi trenerski posao nakon što je prošle godine napustio mjesto menadžera Watforda. Zoli će u poslu pomagati njegov nekadašnji suigrač iz talijanske reprezentacije Pierluigi Casiraghi.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"I Zola i Casiraghi su svoje međunarodno iskustvo stavili na raspolaganje klubu i momčadi kako bi ostvarili rezultate koje svi navijači Cagliarija zaslužuju." objavljeno je na službenoj stranici Cagliarija.

Glavni Zolin zadatak bit će spasiti Cagliari od ispadanja u Serie B, što neće biti lako, s obzirom da se momčad nalazi na trećem mjestu s dna ljestvice, s tri boda zaostatka za sigurnom zonom i bez ijedne pobjede u posljednjih osam ligaških utakmica.


{adselite}