Sportski direktor Rome Walter Sabatini je odbacio špekulacije oko budućnosti u tom klubu trenera Rudija Garcije, nakon niza loših rezultata u prvenstvu i sinoćnjeg ispadanja iz Coppa Italie domaćim porazom od Fiorentine.


"On preuzima odgovornost za svoj posao, kao i igrači, dok ja preuzimam svoj dio. Pad forme ovisi o nizu različitih faktora. Osim samog izbora igrača, nešto se promijenilo u kemiji unutar momčadi. Nekad se psihološko stanje mijenja i to se ne može kontrolirati. Prošle godine smo imali situaciju da svi pomažu jedni drugima i nije se raspredalo o pogreškama. Ove godine nije tako. Osobni ciljevi su se promijenili i postoji određeni strah.

Da bi se situacija promijenila, bit će potreban veliki rad trenera i momčadi. Oni se moraju izolirati i pronaći rješenje kako bi ponovno bili snažna, odlučna momčad. Garcia neće otići iz Rome dok ne osvoji Scudetto. On je to rekao u trenutku kad je imao ponude iz drugih klubova koje nitko drugi ne bi odbio.

Što se mene tiče, ja apsolutno neću otići iz Rome. Ja želim otići do kraja i napraviti nešto značajno. Želim ostati ovdje, baš kao i Garcia, koji je sjajan trener. On je trener kakav treba Romi. Garcia namjerava ispoštovati svoj ugovor u Romi, iako je imao ponude koje se definiraju kao one koje je nemoguće odbiti.

Ja očekujem više od Miralema Pjanića. On ne igra baš dobro u posljednje vrijeme, jer igra uz probleme s tetivom. Ali, to će proći za nekoliko dana." rekao je Sabatini.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Sabatinija su novinari pitali zašto nije kupio Gonzala Higuaina, kad je cijena od 50 milijuna eura bila u skladu s mogućnostima kluba.

"On mi nije bio ponuđen. On ima odštetnu klauzulu od 100 milijuna eura. Mi smo potrošili manje od tog iznosa, i to za trojicu igrača. Kad špekulirate o kupovini određene vrste igrača, čujete stvari poput toga da Ronaldo košta 30 milijuna eura. Juan Iturbe je koštao 23 milijuna eura plus 2-3 milijuna eura bonusa, a ne 31 milijun, a on je važan igrač. Pogledajte samo gol Adema Ljajića u Firenzi.

Sada ne možemo kupovati igrače, Jim Pallotta želi osvojiti Scudetto i ako to ne mognemo učiniti ove godine, onda ćemo to učiniti sljedeće, jer je to cilj Rome i Pallotta radi nevjerojatan posao. Ipak, nemojmo pričati o tome zašto nismo doveli Cavanija. On bi koštao onoliko novca koliki su ukupini prihodi kluba.

Kupili smo Doumbiu, koji zabija 0,9 golova po utakmici u prosjeku. Uvijek ste lamentirali o Rominoj sterilnosti u završnici, a mi smo intervenirali oko toga.

Što bih ja trebao reći ljudima? Da kupujem igrača koji košta kao godišnji proračun kluba?

Za nekoliko godina neće biti tako, jer će Roma imati brojne izvore prihoda. Sada situacija nije takva, ali Roma postoji. Jednog dana će vam reći o svom trudu koji klub ulaže." dodao je Sabatini.

Novinari su naglasili i kako igrači iz omladinske škole teško dobivaju minutažu u prvoj momčadi.

"To je možda dobro, jer ako na kraju njihove izvedbe budu loše, onda ih je bolje ne stavljati u momčad. Mladi igrači predstavljaju veliki rizik, ali naš projekt razvoja mladih igrača će uvijek imati svoje mjesto." rekao je.


{adselite}