Marcelo Brozović je u svega par tjedana provedenih u Interu iz Milana oduševio navijače i Mancinija, koji je spreman svoj vezni red dati u "noge" Hrvatskim reprezentativcima- Mateu Kovačiću i Marcelu Brozoviću

Mladi Hrvatski reprezentativac protiv Palerma je bio jedan od ponajboljih igača na terenu. Prilikom svoga dolaska u Inter kod navijača je vladala skepsa, obećavali su im se Lucas Leiva, Thiago Motta, Mario Suarez, a stigao im je Marcelo Brozović, 22-godišnji mladić koji je nogometni zanat stekao u Hrvatskom Dragovoljcu i Lokomotivi, a kao gotov igrač se afirmirao u Zagrebačkom Dinamu, gdje je bio jedan od glavnih igrača. U Talijanskim krugovima Marcelo nije bio totalna nepoznanica, no navijačima Intera je bio, te taj transfer nije bio dočekan sa oduševljenjem kao kada je kupljen Mateo Kovačić, koji je također došao iz Dinama. Sa Zdravkom Mamićem su dugo vremena pregovarali Everton, Arsenal, Tottenham, Milan i Napoli, no Inter je bio najkonkretniji te je iznenada u vrlo kratkom roku posao zaključen na otprilike 8 milijuna eura. 

 

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri 

 

Već na prvim treninzima Roberto Mancini se uvjerio da je obavio "dobar posao u Hrvatskoj", Marcelo je na predstavljanju rekao da želi biti Interov Lampard, pa ako se po jutru dan poznaje dobro je i krenuo. Njegov način na koji igra je drugačiji od Medelevog i Guarinovog, voli loptu u nogama, reklo bi se nogometnim žargonom "profinjeni vezni igrač", pregled igre i pas su mu na zavidnoj razini, rješenja koja pronalazi su jednostavna, stoga baš bi on mogao donijeti mirnoću u veznome redu posrnulog Talijanskog giganta koji je ove zime još kupio Shaqirija iz Bayerna i Podolskog iz Arsenala, oba su došla na posudbe sa pravom otkupa ugovora na ljeto.