Sportski direktor Rome Walter Sabatini je priznao kako je 'možda donio neke pogrešne odluke' kad su u pitanju transferi igrača u nedavno završenom siječanjskom prijelaznom roku.


Nakon razočaravajućeg remija na domaćem terenu protiv Feyenorda u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige protekle večeri, Romin čovjek za transfere je dao intervju za Roma Radio u kojem je priznao da nije mogao zamisliti da će se momčad naći u ovakvoj krizi.

"Jako je teško pronaći prave uzroke ovakvoj krizi. Način na koji igrači gledaju jedni na druge nije se promijenio. I dalje imamo istog trenera kao i prošle godine i ponovno ćemo pronaći svoju pravu formu, iako priznajem da sam i ja donio neke odluke koje mogu biti upitne." rekao je Sabatini.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Momčadi su trebala pojačanja u napadu. Ja sam odabrao Victora Ibarba i Seydoua Doumbiu, dva vrlo snažna napadača. Ali, možda sam pogriješio kad su u pitanju vrijeme i metode, iz različitih razloga. Ibabo se upravo oporavljao od ozljede, a Doumbia se vraćao na teren nakon duge zimske stanke. Možda, da sam se više koncentrirao na kratkoročne ciljeve, bismo sada govorili o drugačijoj momčadi.

Ne želim umanjiti kvalitetu te dvojice igrača, ali u retrospektivi, možda bih sada u tom trenutku donio drugačije odluke. Jučer bi Doumbia zabio dva gola da je bio isti onaj igrač kakav je bio prije 40 dana ili kakav će biti za 20 dana.

Što se tiče Miralema Pjanića, jučer on nije bio igrač odluke, ali mi se jako puno oslanjamo na njega da riješi naše probleme. Njegov uloženi trud je bio neupitan. Imamo povjerenja u njega i znamo da će ponovno pronaći svoju pravu formu.

Igrači moraju pružiti nešto više na terenu, iako ni sam nisam siguran što točno. Gledam ih na treningu svaki dan i znam da ćemo ponovno pronaći sebe." dodao je Sabatini.