Financijska situacija u Parmi dotaknula je samo dno unatoč promjeni vlasnika, pa je taj klub bio prisiljen otkazati nedjeljnu prvenstvenu utakmicu protiv Udinesa, budući da nije u mogućnosti platiti organizaciju.


Danas je održan sastanak između predstavnika kluba, gradonačelnika Parme i čelnika nogometnog saveza, nakon kojega je trener Roberto Donadoni otkazao današnji trening.

Iako je gradonačelnik Parme nakon sastanka opovrgnuo kako je donešena konačna odluka o otkazivanju utakmice, iz talijanskog nogometnog saveza večeras su ipak službeno potvrdili takvu odluku.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Budući da Parma nije u mogućnosti platiti redare i ostalo osoblje koje bi radilo na osiguranju utakmice, jedan od prijedloga je bio da se utakmica igra pred praznim tribinama, no ni to neće biti moguće, jer klub ne može platiti niti račun za struju.

Utakmica je za sada odgođena za neki drugi datum, koji će tek trebati odrediti, no ukoliko se nešto značajno ne promijeni, moguće je da Parma ne odigra više nijednu utakmicu do kraja sezone.

U tom slučaju, s obzirom da je već odigrano više od polovine prvenstva, pravila nalažu da bi svi dosadašnji rezultati koje je ostvarila momčad ostali na snazi, dok bi svi njihovi budući protivnici dobili utakmice službenim rezultatom 3:0.