Nakon još jedne razočaravajuće igre i razočaravajućeg rezultata - domaćeg remija protiv Verone - glasine o smjeni Pippa Inzaghija s mjesta trenera Milana nikad nisu bile glasnije, a i on sam je svjestan kako je na izlaznim vratima kluba, te kaže kako je odluka na upravi kluba.


Kako javlja Sky Sport Italia, najizglednije je kako će vođenje momčadi preuzeti Inzaghijev pomoćnik Mauro Tassotti, iako je moguće da to bude i trener juniorske momčadi i bivši Inzaghijev suigrač Cristian Brocchi.

Potpuno izostavljanje iz momčadi Mattie Destra i izmjena napadača Giampaola Pazzinija braničem Salvatoerom Bocchettijem samo su neke od odluka koje su na meti kritika navijača i javnosti, pa je teško za očekivati kako će Inzaghi i nakon utakmice u kojoj je njegova momčad ispustila pobjedu duboko u sudačkoj nadoknadi zadržati povjerenje uprave i svoju poziciju.

"Svi smo razočarani, jer smo dobro reagirali nakon što smo došli u rezultatski zaostatak, ali smo onda primili gol na samom kraju poput idiota. Nije to bila fantastična izvedba, ali smo ipak bili blizu osvajanja tri važna boda. Svi smo ogorčeni i razočarani." rekao je Inzaghi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje o svojoj budućnosti na klupi Milana, bivši napadač je priznao kako odluka nije na njemu.

"Klub mora napraviti ono što misli da je najbolje. Klub će vam reći je li donio odluku ili ne. Ja idem dalje. Mi smo dali sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno dobro. Tužan sam zbog toga što smo primili gol na kraju, jer bi tri boda svima dali malo ohrabrenja. Pokušat ćemo nastaviti dalje sa svojim idejama i igrati bolje."

Inzaghi je stao u obranu svoje odluke da pred kraj utakmice iz igre izvede napadača Pazzinija i uvede braniča Bocchettija, ustvrdivši kako je to bio napadački potez.

"Dvojica veznjaka su se mučila, a nisam imao zamjene za njih, te sam se nadao da bismo mogli napraviti nekoliko kontranapada ako gurnem Lucu Antonellija više prema naprijed. Više sam razmišljao o postizanju trećeg gola nego o branjenju vodstva, jer smo i dalje imali tri napadački orijentirana igrača na terenu."

Ono što bi moglo presuditi Inzaghiju ipak je potpuno ignoriranje Mattie Destra, s obzirom da se dopredsjednik Adriano Galliani izuzetno potrudio kako bi ga doveo u momčad, te mu zasigurno neće dobro sjesti činjenica da igrač u čije je dovođenje uložio veliki trud utakmice gleda s klupe ili tribina, dok momčad prosipa bodove.